Zonnepanelen reiniging

Ap Keizer Specialistische Reiniging kan de reiniging van zonnepanelen professioneel en snel uitvoeren waarna u erop kunt rekenen dat het rendement van uw zonnepanelen weer optimaal is.
Wij maken de zonnepanelen schoon met osmosewater en een speciale borstel, waardoor we een optimaal resultaat garanderen.

Hoog rendement halen

Het is belangrijk om zonnepanelen regelmatig te reinigen omdat het rendement en de werking van zonnepanelen negatief beïnvloed kunnen worden door externe factoren. Hierbij kunt u denken aan zure regen, uitwerpselen van vogels, fijne stof en andere verontreinigingen uit de lucht die zich aan het oppervlak van uw zonnepanelen hechten. Vuile zonnepanelen kunnen tot 15% minder opbrengst opleveren. Vaak wordt aan de reiniging van zonnepanelen niet gedacht en valt het dalende rendement niet op. Vaak wordt aangenomen dat er gewoon minder zon heeft geschenen, terwijl een deel van de zonne-energie de zonnecollectoren niet eens bereikt. Het rendement van zonnepanelen kan door vuilheid gemakkelijk 15% verminderen. Veel leveranciers van zonnepanelen geven aan dat een flinke regenbui je zonnepanelen automatisch reinigt. Ze zijn zogenaamd ‘zelf reinigend’. Het schoonmaken van de zonnepanelen is zogenaamd niet nodig. Dit klopt inderdaad voor een deel van het vuil, maar net zoals uw autoruiten dienen ook zonnepanelen schoongemaakt te worden.

Ons advies: Laat 2 keer per jaar uw zonnepanelen reigingen voor optimaal rendement!

Bel me terug

Heeft u een vraag?
Wilt u graag een vrijblijvend advies?

Vul dan uw naam en telefoonnummer in en
wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.